2014 m. liepos 25 d., penktadienis

Kiniškai europietiška pietų interpretacija


(labai paprasta ir labai skanu)

Reikės:
1 stiklinės ryžių
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
2 šaukštų sezamo sėklų
2 saujelių bet kokių salotų lapų
kario prieskonių
krapų
austrių padažo
sojos padažo

Pagaminimo laikas: iki 20 min.

Porcijų: 2

a. Taigi pirmiausia reikia virti ryžius (kad būtų greičiau, vandenį pirma užverdu arbatinyje ir tada jau kaitinu puode). Ryžiams įpusėjus virti, sudėkite krapų (pagal nuožiūrą) ir įpilkite sojos padažo (tiek, kad ryžių sultinys pakeistų spalvą, maždaug vieną šaukštą). Ryžiams beveik išvirus sudėkite kartu salotų lapus ir palikite 5 min. pasitroškinti (taip jos suvys). Nupilkite skystį ir viską sudėkite į lėkštę — galite palikti maišytai, ar atskirti salotų lapus nuo ryžių.
b. Keptuvėje be aliejaus paskrudinkite sezamo sėklas, tada suberkite į lėkštę ant ryžių.

c. Keptuvėje be aliejaus iškepkite du neplaktus kiaušinius (geriausiai, kad jie net nesiliestų, nes taip išlaikys formą). Apkepkite iš abiejų pusių, bet geriausia, kad trynys liktų ne visiškai iškepęs. Keptą kiaušinį dėkite ant ryžių lėkštėje.

Taigi belieka įsidėti austrių padažo, viską sumakaluoti ir SKANAUS! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą