2014 m. liepos 25 d., penktadienis

Varškės ir morkų pyragas su obuolių ir aguonų įdaru


Reikės:
500 g varškės
3 v. š. manų kruopų
2 didelių morkų
3 kiaušinių
4 v. š. cukraus
truputį sviesto

Įdarui:
2 v. š. aguonų
1 obuolio

a. Nuskuskite ir labai smulkiai sutarkuokite morkas. Tuomet morkas, varškę, plaktus kiaušinius (vieną trynį atskirai pasilikite, reikės įdarui), cukrų ir manų kruopas kartu gerai išmaišykite iki vientisos masės. Štai ir pagrindinė tešla. 2/3 šios masės supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.

b. Tuomet tolygiai berkite aguonas ir išdėliokite pjaustytą obuolį (galite pjaustyti kaip patinka). Viską apliekite likusiu plaktu kiaušinio tryniu.

c. Dėkite likusią masės dalį ant viršaus. Pagal skonį ir poreikį papuoškite (dėjau migdolų drožles ir pabarsčiau kakava).

Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą