2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Apkepti baklažanai su ryžiais


Reikės: (2 porcijos)
1 baklažano
1 kiaušinio
1 v. š. sezamų sėklų
3 v. š. maltų džiuvelėlių
1 stiklinės ryžių
1 morkos
druskos, pipirų ir kario prieskonių
Padažui ant baklažanų:
1 pomidoro
1 a. š. majonezo
2 skiltelių česnako
2 v. š. tarkuoto fermentinio sūrio

a. Virkite ryžius įprastai. Įpusėjus jiems virti, sudėkite šiaudeliais pjaustytą morką. Viskam išvyrus nupilkite likusį skystį, įdėkite kario prieskonių ir gerai išmaišykite.

b. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite ir palikte bent pusvalandžiui. Tuomet nuplaukite, pamirkykite į plaktą kiaušinį, tuomet į džiuvesėlių ir sezamų sėklų mišinį iį dėkite į kartą keptuvę. Pabarstykite pipirų. Gerai apkepkite iš abiejų pusių.

c. Ant iškeptų baklažanų sudėkite padažą (itin smulkiai supjaustykite pomidorą, įtarkuokite česnaką, įdėkite majonezą, sūrį ir gerai išmaišykite), ir pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. (galite ir nešildyti) SKANAUS!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą