2015 m. kovo 6 d., penktadienis

Orkaitėje keptos bulvės su kopūstų ir pupelių padažu


Reikės:
6 bulvių
bulvių prieskonių
druskos, saldžiosios paprikos miltelių

100 g kopūsto
200 g konservuotų pupelių
1 morkos
1 mėlynojo svogūno
1 a. š. kario prieskonių
druskos

50 ml pieno
1 v. š. pilno grūdo miltų
muskato miltelių

a. Gerai nuplaukite bulves ir supjaustykite pailgomis lazdelėmis. Uždėkite nurodytus prieskonius, gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje apie 20 min.

b. Kopūstą supjaustykite ir gilioje keptuvėje su 50 ml karšto vandens patroškinkite 7 min. Tuomet sudėkite tarkuotą morką, patroškinkite dar 5 min. Tada įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įpilkite truputį aliejaus. Sudėkite pupeles ir viską patroškinkite apie 7 min.

c. Galiausiai supilkite pieną, išplaktą su miltais ir muskatu. Gerai išmaišykite. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą