2015 m. kovo 17 d., antradienis

Trinta morkų sriuba su burokėliais ir kepintomis saulėgrąžomis


Reikės:
2 l vandens
3 didelių morkų
1 didelio svogūno
1 didelio nevirto burokėlio
1 sultinio kubelio
druskos, pipirų
2 saujų saulėgrąžų
kukurūzų trapučių

a. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite.

b. Stambiai sutarkuokite morkas ir burokėlį, juos užpilkite karštu vandeniu, įdėkite sultinio kubelį ir virkite apie 15 min. Tuomet sudėkite kepintus svogūnus. Įdėkite druskos, jei trūksta, pipirų. Virkite tol, kol morkos ir burokėliai pasidarys minkšti. Sriubą sutrinkite.


c. Atskirai pakepinkite saulėgrąžas. Jas dėkite jau į lėkštėje esančią sriubą. Tiekite su trapučiais ir, jei norisi, natūraliu jogurtu. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą