2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Grikiai su pikantiška varške (Grikių ir varškės apkepas)


Reikės:
2 stiklinių nevirtų grikių
400 g varškės
2 pomidorų
0.5 raudonosios paprikos
2 didelių skiltelių česnako
druskos, pipirų
Užpilui:
2 kiaušinių
2 v. š. grietinės
50 ml pieno
muskato miltelių

a. Išvirkite grikius, pasūdykite.

b. Paruoškite varškės masę: į varškę sudėkite tarkuotą česnaką, smulkintus pomidorus ir papriką, pasūdykite, įdėkite pipirų.

c. Į kepimo formą sluoksniuokite taip: 2/3 grikių, tuomet varškės sluoksnis ir likusieji grikiai. Viską užpilkite užpilų, kurį gausite išplakę kiaušinius su pienu ir grietine. Pabarstykite muskatu.


Kepkite 185 laipsnių orkaitėje apie 30 min. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą