2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Nekepti tinginių keksiukai


Reikės (12 keksiukų):
2 pakelių krekerių (naudojau žuvytes iš "Maximos")
0.5 skardinės kondensuoto pieno
pusės citrinos sulčių
3 v. š. grietinės
3 gerų saujų aguonų
100 g sviesto
saujos meduje skrudintų žemės riešutų
keksiukų formelių ir poperiaus
Papuošimams:
60 g šokolado
migdolų riekelių

a. Išlydykite sviestą, supilkite kondensuotą pieną, sudėkite grietinę ir išspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.

b. Sutrinkite krekerius (tačiau ne visiškai, tik truputį), suberkite aguonas. Viską dėkite į kondensuoto pieno masę ir labai gerai išmaišykite.


c. Dėkite šaukštą masės į keksiuko formelę, paspauskite, išlyginkite. Beskite keletą meduje skrudintų riešutų (3-4) ir tuomet dėkite kitą šaukštą masės, viską paspauskite.





d. Galiausiai išlydykite kepinių šokoladą ir liekite ant keksiukų. Prieš ragaudami, palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad šie gerai sustingtų. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą