2014 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Grikiai su briuselio kopūstais, paprikomis ir morkomis



Reikės:
100 g grikių (t. y. 1 maišelio)
300 g briuselio kopūstų
1 raudonosios parikos
1 morkos100 ml pieno
50 g sviesto
1 v. š. (su kaupu) miltų
50 ml grietinėlės
3 skiltelių česnako
50 g kietojo sūrio
prieskonių (druskos, pipirų, muskato, džiovintų daržovių mišinio)

a. Išvirkite kopūstus ir plonais griežinėliais pjaustytą morką. Virti reikia nedaug, apie 10 min. Nepamirškite pasūdyti. Virtus kopūstus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir atsargiai išmaišykite su tarkuotu česnaku ir druska.

b. Išvirkite grikius.

c. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkintą papriką ir apkepkite. Tada sudėkite virtus pjaustytus briuselio kopūstus su morkomis ir taip viską išmaišę patroškinkite 5-7 min. Tada Įpilkite pieno ir grietinėlės, pamaišykite. Suberkite miltus ir išmaišykite. Taip pat sudėkite prieskonius. 

d. Į tą pačią keptuvę sudėkite grikius ir viską gerai išmaišę patroškinkite dar 5 min. Apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą