2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Daržovių pyragas su faršu ir pelėsiniu sūriu


Reikės:
Padui:
150 g miltų
100 ml vandens
druskos
Įdarui:
100 g faršo
1 didesnio svogūno
1 mažesnio brokolio
1 morkos
pusės raudonosios paprikos
100 g pelėsinio sūrio
druskos, pipirų
Užpilui:
2 kiaušinių
50 ml pieno
druskos

a. Išminkykite pyrago pagrindą iš miltų, vandens ir lašo druskos. Gerai iškočiokite, pamatuokite, kad tilptų į pasirinktą kepimo formą. Jei pasirinksite 23 cm skersmens kepimo formą, padas bus storokas, todėl jį vieną pakepkite apie 8 min. orkaitėje.

b. Svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje. Dėkite ant kepimo formoje suformuoto pyragą pagrindo. Tai pirmasis sluoksnis.


c. Visas nurodytas daržoves supjaustykite, įdėkite prieskonių, patrupinkite pelėsinį sūrį ir gerai išmaišykite. Viską dėkite į kepimo formą, kurioje jau paklotas pyrago pagrindas ir sudėtas keptas faršas su svogūnais. Pakepkite 185 laipsnių orkaitėje apie 20 min.



d. Tuomet viską užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu ir kepkite dar 25-30 min. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą