2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Varškės ir obuolių pyragas su cinamoniniu viršumi


Reikės:
200 g miltų
50 g manų kruopų
6-7 obuolių
200 g varškės
200 g cukraus (iš jo - 50 g vanilinio)
3 kiaušinių
30 ml pieno
1 a. š. cinamono
1 saują žemės riešutų be luobelės
170 g sviesto

a. Sumaišykite miltus su cukrumi ir manų kruopomis. Išlydykite sviestą ir gerai išmaišykite su miltais ir kitais toje masėje esančiais priedais. 1/3 masės perdėkite į kitą indą ir sumaišykite su cinamonu (jis bus viršutiniam sluoksniui). Likusius 2/3 masės išklokite gražiai kepimo formoje, ji bus pyrago pagrindas.

b. Į varškę dėkite tarkuotus obuolius ir 2 plaktus kiaušinius su pienu. Viską gerai išmaišykite, įdėkite truputį vanilinio cukraus. Visą tai dėkite į kepimo formą ant jau esančio sluoksnio.


c. Galiausiai į tą likusį 1/3 masės įmaišykite riešutus, 1 plaktą kiaušinį ir jį rankomis patrupinkite ant pyrago viršaus.


Kepkite apie 40-45 min. 185 laipsnių temperatūroje. SKANAUS!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą