2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Ryžių ir varškės apkepas


Reikės:
400 g varškės
1.5 stiklinės nevirtų ryžių
3 konservuotų mažųjų paprikų
1 konservuotos aitriosios paprikos
1 morkos
1 mažesnio poro
3 skiltelių česnako
1 a. š. kario prieskonių
1 v. š. sojų padažo
druskos
Užpilui ir viršui:
2 kiaušinių
50 ml pieno
fermentinio sūrio
1 pomidoro

a. Išvirkite ryžius. 2/3 jų sumaišykite su sojų padažu ir kariu ir išklokite kepimo formoje.


b. Antrasis sluoksnis bus varškės. Ją paruoškite taip: į varškė sudėkite visas nurodytas smulkintas daržoves (ne pomidorus, nes jis skirtas viršui), druskos ir gerai išmaišykite. Masę klokite ant ryžių sluoksnio.


c. Galiausiai sudėkite tą likusį 1/3 ryžių ir viską užpilkite paruoštu plakiniu (suplakite kiaušinius su pienu). Uždėkite griežinėliais pjaustytą pomidorą.



Kepkite 30 min. 185 laipsnių temperatūroje, tuomet užbarstykite sūrį ir kepkite dar 10-15 min. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą