2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

Briuselio kopūstai padaže su grikiais


Reikės:
100 g grikių (t. y. 1 maišelio)
300 g briuselio kopūstų
200 ml pieno
50 g sviesto
3 a. š. (su kaupu) miltų
2 a. š. grietinėlės
3 skiltelių česnako
50 g kietojo sūrio
prieskonių (druskos, pipirų, muskato, džiovintų daržovių mišinio)


a. Išvirkite kopūstus. Virti reikia nedaug, apie 10 min. Nepamirškite pasūdyti. Virtus kopūstus supjaustykite į 2-3 dalis (priklauso nuo jų dydžio) ir atsargiai išmaišykite su tarkuotu česnaku.



b. Išvirkite grikius.

c. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite pieno ir grietinėlės, pamaišykite. Taip pat sudėkite prieskonius ir nuolat maišykite, kai masė jau pradės tirštėti, sudėkite virtus pjaustytus briuselio kopūstus ir taip viską atsargiai išmaišę patroškinkite 5-7 min.



d. Tiekite kartu su grikiais. Apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą