Reikės:
Ryžiams:
1 stiklinė nevirtų ryžių
1 a. š. kario
1 a. š. ryžių acto
1 a. š. cukraus
druskos
Vištienai:
300 g vištienos krūtinėlės
4 v. š. sojos padažo
2 a. š. sezamų sėklų
pusės šaukštelio malto imbiero
3 v. š. krakmolo
1 v. š. majonezo
Padažui:
1 didesnio pomidoro
1 agurko
pusės svogūno
1 v. š. sojos padažo
2 v. š. saldžiarūgščio padažo
a. Pirmiausia paruoškite vištieną kepimui. Krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio griežinėliais, sudėkite į dubenėlį. Kartu sudėkite majonezą, sojos padažą, sezamų sėklas ir maltą imbierą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti tol, kol gaminsite visą kitą.
b. Išvirkite ryžius su druska. Į išvirtus ryžius sudėkite visus nurodytus ingredientus ir gerai išmašykite.
c. Ruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną ir gerai apkepkite. Kol jis keps, supjaustykite pomidorą juostelėmis (kaip nuotraukoje). Agurką nulupkite ir taip pat supjaustykite juostelėmis. Kai svogūnas apskrus, sudėkite pjaustytus pomidorus ir agurkus, įpilkite 1 v. š. sojos padažo. Patroškinkite 5 min. ir sudėkite saldžiarūgštį padažą. Patroškinkite dar 3 min. (agurkai ir pomidorai turėtų likti pokiečiai).
Juostelėmis pjaustytos daržovės |
d. Kitoje keptuvėje kepkite vištieną: pjaustytus griežinėlius išvoliokite krakmole ir apkepkite iš abiejų pusių.
Tiekti galima įvairiai, SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą