2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Vištienos krūtinėlė su ryžiais ir pomidorų ir agurkų padažu



Reikės:
Ryžiams:
1 stiklinė nevirtų ryžių
1 a. š. kario
1 a. š. ryžių acto
1 a. š. cukraus
druskos

Vištienai:
300 g vištienos krūtinėlės
4 v. š. sojos padažo
2 a. š. sezamų sėklų
pusės šaukštelio malto imbiero
3 v. š. krakmolo
1 v. š. majonezo

Padažui:
1 didesnio pomidoro
1 agurko
pusės svogūno
1 v. š. sojos padažo
2 v. š. saldžiarūgščio padažo

a. Pirmiausia paruoškite vištieną kepimui. Krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio griežinėliais, sudėkite į dubenėlį. Kartu sudėkite majonezą, sojos padažą, sezamų sėklas ir maltą imbierą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti tol, kol gaminsite visą kitą.

b. Išvirkite ryžius su druska. Į išvirtus ryžius sudėkite visus nurodytus ingredientus ir gerai išmašykite.


c. Ruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną ir gerai apkepkite. Kol jis keps, supjaustykite pomidorą juostelėmis (kaip nuotraukoje). Agurką nulupkite ir taip pat supjaustykite juostelėmis. Kai svogūnas apskrus, sudėkite pjaustytus pomidorus ir agurkus, įpilkite 1 v. š. sojos padažo. Patroškinkite 5 min. ir sudėkite saldžiarūgštį padažą. Patroškinkite dar 3 min. (agurkai ir pomidorai turėtų likti pokiečiai).
Juostelėmis pjaustytos daržovės


d. Kitoje keptuvėje kepkite vištieną: pjaustytus griežinėlius išvoliokite krakmole ir apkepkite iš abiejų pusių.

Tiekti galima įvairiai, SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą