2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Lietiniai su kumpiu ir kiaušiniene (kaimiškai)


Reikės:
miltų
vandens
druskos

Padažui:
100 g rūkyto kumpio
2 kiaušinių
pusės stiklinės pieno
1 svogūno
2 šaukštų grietinės
aliejaus
druskos
pipirų

a. Pirmiausia prikepkite norimą kiekį lietinių. (Padažo 10-čiai lietinių buvo net per daug) Tešlą darykite įprastai, be jokių priedų.


b. Darydami padažą pradėkite nuo svogūnų. Pakepinę svogūnus sudėkite smulkintą kumpį ir dar pakepinkite. Tuomet sudėkite plaktą kiaušinį su pienu. Pabarstykite druska, pipirais ir nuolat maišydami dar kepkite, kol kiaušiniai visiškai iškeps.

Skanu ir kaimiška valgyti tiesiai iš keptuvės -- suvynioti blyną ir jį mirkyti į padažą :) Nepamirškite įdėti grietinės. SKANAUS!

P.S. Jei lieka ir padažo, ir lietinių, galite juos suvynioti ir palikti kitam kartui (tereikės apkepti):




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą