2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Faršu ir pomidorais įdarytos cukinijos


Reikės:
1 žalios cukinijos
1 geltonos cukinijos
300 g faršo

1 svogūno
1 didelio pomidoro arba kelių mažesnių

druskos
pipirų
patinkančių prieskonių
fermentinio sūrio pabarstymui

a. Supjaustykite cukinijas 1-1.5 cm storio juostelėmis ir išskobkite vidų (žaliosios cukinijos vidaus neišmeskite, dar prireiks, o geltonosios vidų galite išmesti, nes joje per daug sėklų (bent jau mano turimos), kad būtų dar panaudotos).



b.
 Atskirai apkepkite svogūnus ir faršą. Baigus kepti sudėkite smulkiai pjaustytą pomidorą ir įtarkuokite (stambia tarka) žaliosios cukinijos vidų, kuris liko išskobus. Viską dar truputį patroškinkite.


c. Galiausiai sudėkite masę į išskobtas cukinijas ir kepkite 180°C temperatūroje apie 30 min., tuomet užberkite sūrio ir pakepkite dar 10 min. Patiekite su kokiu pikantišku padažu (pati tiekiau su trintų pomidorų, agurkų ir majonezo padažu (receptą galite rasti skiltyje "padažai")). SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą