2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Itin paprastas kakavinis obuolių ir varškės pyragas



Puikus ir paprastas receptas drėgno pyrago mėgėjams!

Reikės:
1.5 stiklinės miltų
180 g sviesto
3 v. š. kakavos
500 g varškės
6 obuolių
3 kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus (reikės sunaudoti per du kartus)
2 šaukštelių malto cinamono

Idėjos šaltinis: kažkas kažkada lyg ir pasakojo :) [sunku nurodyti vieną šaltinį, nes tai labai plačiai paplitęs receptas, kurio variacijų internete pilna]

a. Pirmiausia paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kakava ir dalimi cukraus, tuomet stambia tarka įtarkuokite sviestą, nuolat pavoliodami miltuose (taip bus lengviau tarkuoti ir iškart susimaišys). Viską gerai pamaišykite ir palikite šaldytuve, kol ruošite įdarus.

b. Varškę sutrinkite, įdėkite plaktus kiaušinius ir likusią dalį cukraus.

c. Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais.

d. Į kepimo popieriumi išklotą formą viską dėkite taip: 2/3 paruoštos tešlos (tolygiai paspauskite), varškę, obuolius (apibarstykite cinamonu) ir galiausiai likusią tešlos dalį.
Pirmas sluoksnis

Antras sluoksnis

Trečias sluoksnis

Paskutinis sluoksnis

Kepkite 185 laipsnių temperatūroje valandą (gali reikti ir dar iki 20 min.). Valgyti skanu tiek karštą su ledais, tiek atvėsusį iš ryto. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą