2014 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

Varškės pyragas su aguonomis ir mėlynėmis

Reikės:

Padui:
300 g paprastų sausainių
100 g sviesto

Masei:
500 g varškės
2 saujų mėlynių
2 kiaušinių
2 šaukštų aguonų
pusės citrinos sulčių
2 šaukštų cukraus
likerio (nebūtina)

a. Pirmiausia reikia labai smulkiai sutrinti sausainius. Į  trintų sausainių masę pilti išlydą sviestą ir viską gerai išmaišyti. Visą gautą masę dėti į kepimo formą ir gražiai iškloti.

b. Toliau reikia paruošti varškės masę. Pirmiausia sutrinkite varškę, tada į ją dėkite aguonas, plaktus kiaušinius, cukrų ir pusės citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Jei norite intensyvesnio skonio, įpilkite likerio (pyliau kiaušinių, bet tiktų ir kitoks).

c. Gautą masę klokite į kepimo formą ant jau paruošto pagrindo. Paspauskite.

d. Sudėkite plautas mėlynes (galite dėti įvairiai, sugalvoti savo raštą ar net užrašą :) )

Prieš kepimą

Po kepimo
Kadangi dabar yra vidurvasaris, tad iškeptą pyragą patiekiau su ledais, tačiau labai skanus ir be jų. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą