Reikės:
Tešlai:
125 g margarino
2 v. š. kakavos
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
1,5 stiklinės miltų
Tešlai:
125 g margarino
2 v. š. kakavos
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
1,5 stiklinės miltų
Įdarui:
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
500 g varškės
2 v. š. krakmolo
gera sauja meduje keptų riešutų
Pabarstymui:
migdolų drožlių
Recepto pagrindas imtas iš: http://kasnutikovirtuveje.blogspot.com/2010/02/sokoladinis-varskes-pyragas.html
a. Pirmiausia reikia paruošti tešlą: į ištirpintą margariną įdėkite kakavos ir cukraus bei gerai išmaišykite. Į truputį pravėsusią masę įpilkite plaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet atskirai sumaišykite miltus su soda ir dėkite į tešlą. Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve atvėsti (apie 3 val.) arba dėkite į šaldiklį kokiam pusvalandžiui.
b. Toliau ruoškite įdarą: į išlydytą sviestą pilkite cukrų, plaktą kiaušinį ir varškę, viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite krakmolo ir dar kartą gerai išmaišykite.
c. Galiausiai — sviestu patepkite kepimo formą ir įtarkuokite maždaug 2/3 tešlos “burokine” tarka. Tarkuotą tešlą išlyginkite. Toliau dėkite varškės masę, ant jos suberkite meduje keptus riešutus. Galiausiai užtarkuokite likusi tešlos dalį ir išlyginkite. Ant viršaus pabarstykite migdolų drožles.
Kepkite 180 °C apie 40 min.
Skaniausia valgyti karštą su ledais :) SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą