2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Grikių kotletai su sezamų sėklomis



Reikės:
100 gr nevirtų grikių (naudojau pakeliuose, tad vieno pakelio)
1 morkos
1 svogūno
1 kiaušinio
3 v. š. krakmolo
1 v. š. miltų
truputis svogūnų laiškų
1 v. š. sojos padažo
2 skiltelių česnako
2 v. š. sezamų sėklų
įvairių prieskonių (saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, kario prieskonių)

a. Pirmiausia išvirkite grikius.

b. Toliau apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir morką.

c. Viską, kas parašyta sudėtyje, sudėkite į vieną indą: grikius, pjaustytus svogūnų laiškus, krakmolą, miltus, plaktą kiaušinį, apkeptus svogūnus ir morkas bei prieskonius ir kt. Viską gerai išmaišykite ir maišydami patrinkite šaukštu.

d. Tešla gana lipni, todėl geriausia į keptuvę dėtu šaukštu ir taip suformuoti norimą formą. Ant suformuotos formos užberti norimą kiekį sezamų sėklų ir pabadyti šakute, kad geriau prisitvirtintų. Kotletus apkepti iš abiejų pusių.

SKANAUS! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą