Reikės:
100 gr nevirtų grikių (naudojau
pakeliuose, tad vieno pakelio)
1 morkos
1 svogūno
1 kiaušinio
3 v. š. krakmolo
1 v. š. miltų
truputis svogūnų laiškų
1 v. š. sojos padažo
2 skiltelių česnako
2 v. š. sezamų sėklų
2 v. š. sezamų sėklų
įvairių prieskonių (saldžiosios ir
aitriosios paprikos miltelių, kario prieskonių)
a. Pirmiausia išvirkite grikius.
b. Toliau apkepkite smulkiai pjaustytą
svogūną ir morką.
c. Viską, kas parašyta sudėtyje,
sudėkite į vieną indą: grikius, pjaustytus svogūnų laiškus, krakmolą, miltus,
plaktą kiaušinį, apkeptus svogūnus ir morkas bei prieskonius ir kt. Viską gerai
išmaišykite ir maišydami patrinkite šaukštu.
d. Tešla gana lipni, todėl geriausia į
keptuvę dėtu šaukštu ir taip suformuoti norimą formą. Ant suformuotos formos užberti norimą kiekį sezamų sėklų ir pabadyti šakute, kad geriau prisitvirtintų. Kotletus apkepti iš abiejų pusių.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą