Reikės:
300 g makaronų
1 cukinijos,
2 pomidorų
1/3 raudonosios paprikos
1 svogūno,
100 g varškės sūrio (tiktų ir varškė)
saldžiosios paprikos miltelių
.
Padažui:
200
g grietinės,
2
šaukštų miltų,
0,5
stiklinės sultinio,
saujos
tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
kitų
mėgstamų prieskonių,
bazilikų
lapelių
truputį
tarkuoto muskato riešuto.
Idėjos pagrindas imtas iš čia: http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/makaronu-ir-cukiniju-apkepas.d?id=29959511#ixzz39crAM8A4
a. Makaronus
išvirkite pasūdytame vandenyje, suverskite į kiaurasamtį, perliekite šaltu
vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.
b. Apkepkite pjaustytus svogūnus ir cukinijas.
c. Į kepimo formą dėkite pusę griežinėliais pjaustyto pomidoro, tuomet sudėkite virtus makaronus. Viską apibarstykite prieskoniais ir dėkite trupintą varškės sūrį.
d. Ant visko sudėkite pjaustytą cukiniją su pomidorais.
e. Tuomet paruoškite padažą -- grietinę
sumaišykite su miltais, sultiniu ir sutarkuotu fermentiniu sūriu. Padažu užpilkite apkepą.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą