2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Keptuvėje kepti sumuštiniai su daržovėmis

Reikės:
3 batono riekelių
50 ml pieno
1 kiaušinio
1 šaukšto miltų
1 šaukšto sezamų sėklų
druskos
daržovių: 3 salotos lapų, ridikėlių, svogūnų laiškų, agurko, pomidoro (visko nebūtina, bet galima ir dar daugiau)

Pertepimuipusę šaukštelio majonezo, šaukštelio pomidorų padažo, pusę šaukštelio garstyčių sėklų.

a. Pirmiausia reikia suplakti kiaušinį, miltus ir pieną.
b. Į tą išplaktą masę mirkyti batono riekeles (aš dar pabadau šakute, kad geriau ir daugiau įsigertų).
c. Išmirkytas riekeles dėti į keptuvę ir vieną pusę (viršutinę) apibarstyti sezamo sėklomis ir norimais prieskoniais (pvz., įvairių daržovių mišiniu be druskos). Apkepti abi puses.
Tiesa, prieskonius ir sezamų sėklas barstykite iš karto, kad jos priliptų prie riekelės, kol ji dar drėgna.

d. Iškeptas riekeles pertepti padažu (t. y. majonezu, pomidorų padažu ir garstyčių sėklomis) ir ant jų sudėti mėgstamas daržoves.
Skaniausia, kol šilta. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą