2014 m. rugsėjo 23 d., antradienis

Pomidorų sriuba su tunu ir pupelėmis



Reikės:
0.5 kg pomidorų
400 g baltųjų konservuotų pupelių
2 v. š. smulkinto tuno
1 svogūno
5 skiltelių česnako
1/4 paprikos
1/3 aitriosios paprikos (jei patinka itin aštriai, dėkite daugiau)
1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
1/4 a. š. aitriosios paprikos miltelių
druskos
[truputį poro pabarstymui]

a. Atskirai pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

b. Į puodą nupilkite konservuotų pupelių skystį ir jį pradėkite kaitinti. Tuomet sudėkite smulkintuvu susmulkintus pomidorus, pasūdykite.

c. Puodui užvirus, sudėkite trintas pupeles, itin smulkiai pjaustytas paprikas, keptus svogūnus ir visus nurodytus prieskonius, gerai išmaišykite ir pavirkite, kol pradės burbuliuoti.

d. Užvirus, sudėkite smulkintą česnaką ir tuną. Gerai išmaišę pavirkite dar 5 min.

Tiekite su skrebučiais, grietine ir smulkintais porais. SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą